Orezul integral sau brun este orezul nedecorticat obtinut dupa ce a fost inlaturata coaja necomestibila. Orezul brun (integral) pastreaza astfel intreaga cantitate de fibre si germeni, partile cele mai bogate in nutrienti vitali. Tot restul bobului rămane insă intact, inclusiv straturile sale exterioare de tărate şi germenul din centru. Conform specialiştilor, orezul brun conţine de două ori mai multe fibre, minerale şi fitonutrienţi.
Orezul integral are calitati net superioare celui decorticat: contine complexul vitaminic B (mai ales B6), vitamina E, magneziu, cupru, fier, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, are mai multa fibra si mai multi acizi grasi esentiali nesaturati. Substantele care fac orezul hranitor sunt depozitate preponderent in straturile superioare.
Orezul integral are o concentratie optima de magneziu, iar prezenta potasiului este extraorinar de benefica pentru reducerea aciditatii din sange si pentru mentinerea densitatii osoase.
Orezul integral este un orez natural, care nu a suferit niciun proces de rafinare sau alt tratament industrial, culoarea sa un pic inchisa se datoreaza faptului ca se utilizeaza tot bobul, atat crusta, cat si germenele (bobul de orez). Astfel este folosit un orez bio integral, cu un gust puternic si autentic.
Produs fara gluten, fara lactoza in mod natural, fara zahar adaugat*, cu un continut scazut de sare.
Potrivit pentru vegani si vegetarieni
100 ml de produs contin in medie:
Valori nutritionale: 216kj / 51kcal
Grasimi: 1g (din care grasimi saturate: 0,2g, grasimi mononesaturate: 0,3g; grasimi polinesaturate: 0,5g)
Carbohidrati: 10g (din care zaharuri: 5,5g),
Fibre: <0,5g,
Proteine: 0,5g,
Sare: 0,08g,
Lactoza: 0g./100ml
Caracteristici:
* contine zaharuri in mod natural
Ingrediente: Apa, *orez integral (17%), *ulei bio din seminte de floarea-soarelui presat la rece, sare de mare.
*ingrediente din agricultura biologica.
Pastrare si conservare: A se pastra in loc uscat si racoros. Dupa deschidere, a se pastra la frigider si a se consuma in 3-4 zile.
Raporteaza informatii incorecteMarca IsolaBio a luat fiinta in 1999, astazi fiind una dintre cele mai apreciate marci de bauturi de lapte vegetal din cereale bio.
Prin cercetare si dezvoltare continua produsele IsolaBio au capatat siguranta si savoare fara sa contina gluten, lactoza, colesterol sau zahar adaugat.
Produsele IsolaBio contin o gama larga de bauturi vegetale bio, obtinute prin prelucrarea cerealelor si a boabelor de soia. Bauturile bio sunt extrase printr-o metoda proprie si patentata care mentine nealterate valorile nutritive si gustul ingredientelor.Isola Bio ofera produse nu doar organice dar si de calitate superioara.
Lapte bio vegetal de cea mai buna calitate, in diverse arome.
Toate produsele Isola Bio sunt certificate A.I.A.B.(the Italian Organic Farming Association).
Vrei sa vezi mai multe produse de la Isola Bio? Click aici!